Jordbærkake
Har du hamstret jordbær i sommer og trenger noe å bruke dem til? Jeg kom over denne kaken som jeg synes var utrolig god. Fint å finne en kake som ikke krever friske jordbær da man jo utover vinteren oftest har jordbærene i fryseren. Her skal jordbærene moses og brukes i selve deigen. Det gjør kaken både saftig og fruktig. Jeg er sikker på at den også ville være god med litt blåbær i.
2 egg
3 dl sukker
5 dl hvetemel
1,5 ts natron
1/4 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts nellik
3 dl rørte jordbær
1 dl melk
1 dl hakkede valnøtter
Tilberedning:
3 dl sukker
5 dl hvetemel
1,5 ts natron
1/4 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts nellik
3 dl rørte jordbær
1 dl melk
1 dl hakkede valnøtter
Tilberedning:
Pisk egg og sukker hvitt og luftig og bland inn vekselsvis de tørre og de våte ingrediensene. Ha det i en liten, papirkledd langpanne. Stekes på nederste rille på 175 grader i 20-30 min. Avkjøl og ha på melis utrørt med rød saft. Kaken skal være litt klissete inni.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.