Jordbærkake

Har du hamstret jordbær i sommer og trenger noe å bruke dem til? Jeg kom over denne kaken som jeg synes var utrolig god. Fint å finne en kake som ikke krever friske jordbær da man jo utover vinteren oftest har jordbærene i fryseren. Her skal jordbærene moses og brukes i selve deigen. Det gjør kaken både saftig og fruktig. Jeg er sikker på at den også ville være god med litt blåbær i.

Her er oppskriften:
2 egg
3 dl sukker
5 dl hvetemel
1,5 ts natron
1/4 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts nellik
3 dl rørte jordbær
1 dl melk
1 dl hakkede valnøtter

Tilberedning:
Pisk egg og sukker hvitt og luftig og bland inn vekselsvis de tørre og de våte ingrediensene. Ha det i en liten, papirkledd langpanne. Stekes på nederste rille på 175 grader i 20-30 min. Avkjøl og ha på melis utrørt med rød saft. Kaken skal være litt klissete inni.

Kommentarer