Eplesyltetøy

Ingen storproduksjon, men nok til å kose seg med over vinteren. 
Å lage eplesyltetøy eller eplemos er utrolig enkelt.


Slik gjør jeg det:
epler
vann
syltepulver
sukker/sukrin el.l
Skrell og kutt opp epler, ha litt vann i bunnen av panna, sett det på kok og kok til eplene har gått i oppløsning. Ha i syltepulver om ønskelig (holdbarheten blir noe bedre og syltetøyet blir tykkere) og smak til med søtningsmiddel. Jeg bruker Sukrin men vanlig sukker er helt fint det også. For variasjon kan du også ha i litt kanel eller ingefær i noe av syltetøyet.
Vask og varm opp syltetøyglass, hell glasset helt fullt med syltetøy og skru lokket godt på mens det er varmt. Når glassene er avkjølt vil lokket lukke seg hermetisk (den lille "knappen" på toppen av lokket vil suges ned og dermed er lokket hermetisk lukket) og holdbarheten blir uendelig mye lengre enn om du ikke har et hermetisk lukket glass. Veldig enkelt og veldig godt.

Kommentarer