Vannbakels
Er du fysen på noe godt eller får besøk og trenger en kjapp søtsak? Vannbakels er utrolig godt og ganske fort gjort. Min farmor var en reser på dette. Der var det ofte kringle med rosa glasur og få når man kom på besøk. Denne kan du lage som kringle, stenger eller porsjonsboller og eventuelt fylle dem med krem og toppe med sjokolade hvis du vil slå på stortromma...men den er like god med bare melisglasur. Namm!
4,5 dl melk
165 gram smør
190 gram hvetemel
4 egg
165 gram smør
190 gram hvetemel
4 egg
Kok opp melk og smør, visp inn melet til en tykk grøt som slipper pannen. Avkjøl deigen litt før du til slutt rører inn ett og ett egg. Legg røren med skje eller sprøyte som ønsket. Jeg laget to stenger. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca. 30 min. Følg med og ta den ut når den er lys gylden. Stekeovnsdøren må ikke åpnes før etter halvgått tid, men vent
gjerne lenger. Når de er ferdige kan du gjerne la brettet stå i ovnen
med døren åpen, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for
stor. Avkjøl på rist.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.