Basilikumslaks med mango

Enkel, sommerlig hjemmealenemiddag. Lett og frisk og veldig god. Nesten middag og dessert på en gang hvis du har tilstrekkelig med mango i. :)

To laksefileter • Fiskekrydder fra CEMO • nykvernet pepper • en god håndfull Thai Basilikum og 2-3 stilker vanlig Basilikum • ca. 1 dl fløte • 1/2 løk

Krydre fisken med en godt dryss fiskekrydder og pepper. Siden det skal være både fløte og mango i denne retten må du gjerne krydre godt da litt spicy fisk passer godt sammen med mango. Hakk basilikumen og gni den på fisken. Tøm over fløte og legg løkskiver/ringer på toppen. Stekes i ildfast form i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

Hvis du ikke får tak i Thai Basilikum/Asian Basilikum kan du selvsagt bruke bare den tradisjonelle typen. Det som er spesielt med Thai basilikumen er at den er litt søtere og med en karakteristisk smak av anis. 

Salat:
Kutt opp issalat, avokado, mango, cherrytomat og sukkererter og bland til en salat. Når fisken er ferdig stekt og litt avkjølt, blander du den med salaten. Fløten blir som dressing. Kan gjerne serveres med et godt brød ved siden av.


Kommentarer