Supersaftig plommekake


Dette er en amerikansk oppned plommekake med en spennende kombinasjon av krydder. Saftig, søt og litt syrlig på samme tid. Perfekt med vaniljeis til.



9 ss smør
250 gram brunt sukker
ca. 10 røde plommer
1 stort egg
1 dl rømme
250 gr. hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1,5 ts krydder (muskat,  nellik, ingefær, kanel)

Forvarm ovnen til 165 grader, legg tre spiseskjeer med smør i formen (24 cm). og sett den i ovnen. Når smøret har smeltet, ta ut formen, strø halvparten av det brune sukkeret sammen med smøret slik at det smelter litt. Del plommene i båter og legg dem i ring rundt kanten på formen og deretter innover mot midten.

Lag en krydderblanding av like deler muskat, malt nellik, ingefær og kanel. Av dette skal du bruke 1,5 ts i kakerøren.

Rør seks spiseskjeer med romtemperert smør sammen med resten av sukkeret og ett egg. Det holder å røre dette for hånd. Vend deretter inn rømme, mel, krydder, natron og salt før du forsiktig brer dette over toppen av plommene.

Stekes i ca. 50-60 min, avkjøles og vendes opp ned på et fat før servering. Server gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis.


Kommentarer

  1. Tusen takk for oppskriften, kaken ble så god og saftig( hadde frosne plommer i fryseren)tommelen opp:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.