Grissini

Grissini er en klassiker på tapasbordet, men kan veldig godt serveres til pasta eller suppe, eller med en god dipp/dressing. Disse er egentlig ganske smakløse så her kan du tilsette nesten hvilke smak du vil, avhengig av hva du skal servere dem til. Ha i litt paprikapulver, hvitløk, strø over litt krydderurter eller ost. Mulighetene er mange og  oppskriften gir ca 35 stenger så her kan man jo prøve ut litt av hvert.

500 g Hvetemel
1 ts salt
75 gr smør
20 gr fersk gjær
3 dl vann

Smelt smøret og løs opp gjæren i  lunkent vann. Bland det våte i det tørre. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til eltingen av deigen. La deigen hvile i 20 minutter og rull deretter ut 20-30 cm lange, blyanttynne stenger. Pensle med vann og ha på f.eks sesam- eller valmuefrø. La dem etterheve i ca. 10-15 min. Sett inn 2 stekebrett på 200 grader varmluft i ca. 10-12 min. eller til de blir sprø og gyllenbrune. Blir de ikke sprø nok, kan de tørkes i ca 45 min ved 75 grader, med ovnsdøren på gløtt.


Kommentarer