Ostepinner
Disse er supre til tapasbordet eller som en liten snack for ventende gjester mens du gjør ferdig middagen. De er enkle å lage og kan fint oppbevares i noen dager i lufttett boks i kjøleskapet.
150 gr. vellagret ost (f.eks parmesan)
1,5 dl hvetemel
100 gr. margarin
1 krm salt
2 ss iskaldt vann
vispet egg til pensling
Sett bort 1/3 av den revne osten før du begynner på deigen. Bland alle ingrediensene og smuldre dem sammen med hendene (eventuelt kjør dem i kjøkkenmaskin). Tilsett vann til slutt og arbeid ut en smidig deig som du knar til den har satt seg fint sammen. Deigen pakkes i plast og legges i kjøleskapet i ca. en time. Da er den lett å kjevle ut.
Kjevle ut en leiv som er ca. 10 cm bred og 0,5 cm tykk. Lag en cm brede strimler som du pensler med egg. Til slutt strør du resten av osten over og steker dem på 225 grader i 10-12 minutter.
Oppskriften er hentet fra boka "God mat" av Anna Bergenström.
150 gr. vellagret ost (f.eks parmesan)
1,5 dl hvetemel
100 gr. margarin
1 krm salt
2 ss iskaldt vann
vispet egg til pensling
Sett bort 1/3 av den revne osten før du begynner på deigen. Bland alle ingrediensene og smuldre dem sammen med hendene (eventuelt kjør dem i kjøkkenmaskin). Tilsett vann til slutt og arbeid ut en smidig deig som du knar til den har satt seg fint sammen. Deigen pakkes i plast og legges i kjøleskapet i ca. en time. Da er den lett å kjevle ut.
Kjevle ut en leiv som er ca. 10 cm bred og 0,5 cm tykk. Lag en cm brede strimler som du pensler med egg. Til slutt strør du resten av osten over og steker dem på 225 grader i 10-12 minutter.
Oppskriften er hentet fra boka "God mat" av Anna Bergenström.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.