Brytebrød


Det er vel ingenting som smaker så godt som nybakt brød eller rundstykker på en søndag morgen når snøen laver ned og man har fyr på peisen. Mens min mann og naboen gikk ut med snøfreseren kl. 8 en søndag morgen gikk jeg til kjøkkenet og laget frokost. I nesten tre timer holdt de på der ute og på den tiden fikk jeg god tid til å bake og tilberede et solid frokostbord. Dette brytebrødet er utrolig godt. Saftig og luftig hver eneste gang og anbefales absolutt til en lat søndag.
 
Du trenger:
50 gr gjær • 50 gr margarin • 7 dl vann • 1 ts salt • 1 ss sukker • ca. 1 kg hvetemel • Pensle med 1 stort egg 

Smelt smør og ha i lunkent vann. Når blandingen har er ca. 37 grader rørrer du inn gjær. Bland deretter alle indrediensene sammen. Elt deigen smidig og rull ut boller (ca. 20-25 stk). Plassér dem enten i en langpanne eller i to kakeformer. Hev til dobbel størrelse, pensle med egg før steking og dryss gjerne på sesam- eller valmuefrø. Stekes på 225 grader i 15 min. God frokost!
 
 

Kommentarer