Kjøleskapsgrøt
Enhver matblogger som følger med i tiden i disse dager har visst hevet seg på bølgen med kjøleskapsgrøt (jeg er intet unntak). Og det er det en veldig god grunn til. Det er superenkelt og veldig godt. Du blander ingrediensene i et glass/skål/kopp kvelden i forveien, setter det i kjøleskapet, og om morgenen er den fiks ferdig. Masse tid spart og ingen kokelering. Dessuten finnes det uante muligheter til smaksvarianter og toppinger. Min favoritt for tiden er denne enkle varianten som gjør smaksmulighetene mange:
1 dl. havregyn
1 dl. vaniljeyougurt
1 dl. melk
en bitteliten klype med salt
1 dl. vaniljeyougurt
1 dl. melk
en bitteliten klype med salt
Topping:
Alternativ 1:
Granola, friske jordbær, friske blåbær, Akasiehonning
Granola, friske jordbær, friske blåbær, Akasiehonning
Alternativ 2:
Bytt ut vaniljeyougurt med skogsbæryougurt, friske blåbær, Akasiehonning
Bytt ut vaniljeyougurt med skogsbæryougurt, friske blåbær, Akasiehonning
Alternativ 3:
En halv, moset banan, granola, Akasiehonning, et par skiver banan på toppen
En halv, moset banan, granola, Akasiehonning, et par skiver banan på toppen
Alternativ 4:
Hjemmelaget jordbærsytetøy, nøtter/granola
Hjemmelaget jordbærsytetøy, nøtter/granola
Alternativ 5:
Bytt ut vaniljeyougurt med melonyougurt, små biter av honningmelon, 2 ss granateplefrø
Bytt ut vaniljeyougurt med melonyougurt, små biter av honningmelon, 2 ss granateplefrø
Alternativ 6:
Bytt vaniljeyougurt med yougurt naturell, 1 ts kakao, litt kanel, et halvt raspet eple
Bytt vaniljeyougurt med yougurt naturell, 1 ts kakao, litt kanel, et halvt raspet eple
Dette var bare noen få forslag for å få fantasien din i gang. Tipper du fort kommer på noen andre gode varianter også.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.