Smash-rullekake
Bonussønnens favorittkake er Smashkaka. Et skikkelig stykke søtsak. I en travel hverdag rakk jeg aldri å lage originalversjonen til bursdagen hans men kom på at en litt kjappere versjon basert på rullekake måtte da gjøre samme nytten. Og det gjorde det. På under halve tiden. Den ble godkjent, og selv må jeg si at den faktisk ble mye bedre enn originalen da den ikke var fullt så søt.
Sjokoladekrem:
Pisk kremfløten og blan den 50/50 med vaniljekremen.
Pynt:
Når kaken er skikkelig avkjølt brer du først utover et lag med avkjølt sjokoladekrem. Dryss deretter over knuste Ritz-kjeks og avslutt med kremblandingen. Rull kaken forsiktig sammen. La skjøten ligge ned. Pynt med krem og knuste Smash.
3 egg
75 gr. sukker
75 gr. hvetemel
1/2 ts. bakepulver
Knuste Ritz-kjeks
Sjokoladekrem (se oppskrift under)
Vaniljekrem
Pisket kremfløte
Visp eggedosis av egg og sukker. Vend forsiktig inn mel og bakepulver.
Kle en langpanne med bakepapir og smør kakerøren jevnt utover hele papiret.
Stek kaken midt i ovnen (225 ℃ i 6-8 min.) til den er lys gylden. Avkjøl kaken litt til du kan håndtere den. Hvelv den over på et sukkerdrysset papir og legg et fuktig kjøkkenhåndle over den. Da rekker den ikke å bli tørr slik at den sprekker når den skal rulles sammen, samtidig som den avkjøles fortere.
Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
60 g smør
200 g kokesjokolade
Ha smør og kokesjokolade i en kjele på lav varme. Varm opp til sjokoladen er smeltet. La dette avkjøles til det er lommevarmt og rør deretter kjapt inn eggeplommene. De skal ikke varmes opp men kun røres inn i sjokoladen. Sørg for at sjokoladeblandingen ikke er for varm for da vil eggene bli til eggerøre i sjokoladen.
60 g smør
200 g kokesjokolade
Ha smør og kokesjokolade i en kjele på lav varme. Varm opp til sjokoladen er smeltet. La dette avkjøles til det er lommevarmt og rør deretter kjapt inn eggeplommene. De skal ikke varmes opp men kun røres inn i sjokoladen. Sørg for at sjokoladeblandingen ikke er for varm for da vil eggene bli til eggerøre i sjokoladen.
Fyll:
1/2 pk Piano vaniljekrem
pisket
ca. 3 dl kremfløte
ca. 3 dl kremfløte
Pisk kremfløten og blan den 50/50 med vaniljekremen.
Pynt:
pisket kremfløte
50 g Smash!
50 g Smash!
Når kaken er skikkelig avkjølt brer du først utover et lag med avkjølt sjokoladekrem. Dryss deretter over knuste Ritz-kjeks og avslutt med kremblandingen. Rull kaken forsiktig sammen. La skjøten ligge ned. Pynt med krem og knuste Smash.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.