Pommes Anna potetform
Om
man er litt lei av fløtegratinerte poteter, hasselback- eller
slottspoteter til middagen kan jeg anbefale denne elegante og veldig
enkle potetformen. Den passer til alt fra biff og viltkjøtt til kylling
og and. Som oftest stables en Pommes Anna med potetskivene oppå
hverandre. Jeg synes de blir mye mer delikate og mer crispy om du setter
dem på høykant slik jeg har gjort. Denne formen kan lages i langpanne
til mange eller i springform til færre personer. Beregn ca. 3 poteter
per pers og 2 ss smør per pers.
Til 4 pers:
16 poteter
6 ss smør
1 løk
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss rosmarin eller timian
Kle bakeformen med bakepapir i bunnen. Slice poteter og løk på en mandolin eller for hånd. Hell alle potetskivene i en brødpose eller en bolle og bland inn mykt smør, samt alle krydderne.
Vend alt godt sammen slik at alle potetskivene blir smurt inn med smør. Deretter stabler du poteter og løk på høykant i formen.
Formen
stekes i ovnen på 180 grader i ca. 45 min. eller til potetene er gyldne
og har fått litt skorpe. Stikk en kniv i dem for å kjenne at de er møre
nok.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.