Pommes Anna potetform

Om man er litt lei av fløtegratinerte poteter, hasselback- eller slottspoteter til middagen kan jeg anbefale denne elegante og veldig enkle potetformen. Den passer til alt fra biff og viltkjøtt til kylling og and. Som oftest stables en Pommes Anna med potetskivene oppå hverandre. Jeg synes de blir mye mer delikate og mer crispy om du setter dem på høykant slik jeg har gjort. Denne formen kan lages i langpanne til mange eller i springform til færre personer. Beregn ca. 3 poteter per pers og 2 ss smør per pers.

Til 4 pers:
16 poteter
6 ss smør
1 løk
1 ts salt 
1 ts pepper
2 ss rosmarin eller timian

Kle bakeformen med bakepapir i bunnen. Slice poteter og løk på en mandolin eller for hånd. Hell alle potetskivene i en brødpose eller en bolle og bland inn mykt smør, samt alle krydderne.
Vend alt godt sammen slik at alle potetskivene blir smurt inn med smør. Deretter stabler du poteter og løk på høykant i formen. 
Formen stekes i ovnen på 180 grader i ca. 45 min. eller til potetene er gyldne og har fått litt skorpe. Stikk en kniv i dem for å kjenne at de er møre nok.


Kommentarer