Salat med jordbær og skinke

Inspirert av våren og nedtelling til sommeren laget jeg en lett, sommerlig salat til et venninnebesøk. Servert med nystekt focaccia blir det et riktig godt måltid. Denne salaten passer ypperlig til 17-mai feiringen, til en venninnelunsj, til sommerens piknikk eller som forrett til et godt grillmåltid...og prikken over i´en er et friskt glass champagne eller cremant ved siden av. Da blir det plutselig et festmåltid!


Til 2-4 personer trenger du:
1 pose babyleaf salat
en halv kurv med jordbær
200 gram Strandaskinke, parmaskinke eller annen god spekeskinke
Et nett med Babybelle ost
4 vårløk
1 boks med Appetina Snack pack
1/2 pose sukkererter
1/2 agurk
ca. 15 cherrytomater
50 gr. pinjekjerner

Rist pinjekjernene lett på en tørr stekepanne til de blir lett gyldne og sett dem til side for avkjøling. Skrell og kutt Babybell-ostene i 3-4 biter. Vask jordbærene og kutt alle grønnsakene i biter. Tøm alle ingrediensene i en stor skål, bland godt og strø pinjekjernene på toppen. 

Tips:
Da det er olje i fetaostpakken trenger du egentlig ikke så mye dressing. De mange, rene smakene utfyller hverandre mer enn godt nok. Om du likevel vil ha noe på siden kan jeg anbefale en balsamicokrem som dressing. Disse finnes i de fleste dagligvarebutikker.



Kommentarer