Sjokoladekake med banan

Jeg har laget mange varianter av banankaker og flere av dem finner du her på bloggen, men INGEN av dem slår denne varianten. Den er så luftig og saftig og søt at den smelter i munnen og man vil nesten dåne. Her har jeg passet på å ikke ha i så mye bananer at banansmaken dominerer over sjokoladen, men istede spiler de perfekt på lag. Den smeltede sjokoladen inni og utenpå er absolutt prikken over i´en. Sett på kaffen!




OPPSKRIFT:
3 overmodne bananer
120 gr smeltet smør
2 egg
130 gr brunt sukker
180 g hvetemel
40 gr kakao
2 ts vaniljesukker - hjemmelaget
1 ts natron
1/2 ts salt 
100 gr mørk kokesjokolade

1 ss delfiafett
100 gr mørk kokesjokolade

SLIK GJØR DU:
Smelt smøret og la det avkjøle. Mos bananene i blender eller med stavmikser.
Bland alle de tørre ingrediensene og ha i egg, mosede bananer og smeltet smør. Rør godt (ingen kjøkkenmaskin nødvendig) til du får en glatt og fin røre. Brekk opp en plate med kokesjokolade og vend inn i røren. Jeg beholdt bitene ganske store slik at man får større områder med smeltet sjokolade i kaken.

Kle en brødform med bakepapir, hell i røren og stek midt i ovnen på over- undervarme.
180 grader i ca. 50 min. Sjekk med en trepinne når det går mot slutten slik at den ikke blir overstekt og tørr.

Smelt en plate kokesjokolade med 1 ss delfiafett.
Når kaken fortsatt er varm, rett fra ovnen, perforerer du den med en gaffel eller pinne og tømmer den smeltede sjokoladen over. Da renner sjokoladen ned i kaken og gjør den enda mer saftig.

TIPS:
• Bør serveres når den er fersk og lun og kan absolutt ha følge med en deilig vaniljeis.
Men dersom det mot formodning blir noe igjen av kaken til en dag eller to senere så er den absolutt like god.
• Jo eldre bananene er jo mer smak og sødme har de og jo bedre blir de i kaken. Jeg lar dem gjerne ligge til skallet er ganske svart.

Kommentarer