Sjokoladefondant
Denne oppskriften til Trond Moi har jeg skrevet om før, men den må bare plukkes fram igjen. Den er utrolig kjapp og enkel å lage, hvis du bare finner riktig steketid i forhold til skålene du bruker. Røren kan lages dagen i forveien, helles i skåler og settes i kjøleskapet. Den kan til og med fryses. Å servere denne fyldige sjokoladedesserten med frisk frukt/bær eller is er fantastisk godt. Jordbær, fersk ananas, appelsinsorbet, vaniljeis eller fruktsalat er alle ypperlige tilbehør. Dette er himmelen for en sjokoladeelsker.
Smelt smør i mikrobølgeovn eller i en kjele over
lav varme. Rør inn sukker og sjokolade i biter, og hell over i en stor
bolle. Avkjøl røren litt før du sikter i hvetemelet og rører inn ett og ett egg om
gangen. Fondantene skal helst stekes i små
ildfaste former/kopper. Mine er ca. 7 cm i diameter og 5 cm høye. En perfekt porsjon som tar 9 min. å steke. Stekes ved 200 grader til de akkurat har fått
skorpe utenpå, men er helt flytende inni. Prøv gjerne å steke én porsjon først slik at du er sikker på steketiden, den er nemlig avgjørende for at dette blir en fondant og ikke en muffins. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og kommer an på hvilken form du bruker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.